ANTÇEV'in Eğitim Bursunun etkilediği insanlar, Vakıf olarak yaptıklarımızla başkaları için yarattığımız fırsatlar, bizden dolayı başka insanların da elde ettiği başarılar; hep birlikte üretilen değer, yaratılan fark… Hepsi paha biçilmez birer gurur kaynağıdır bizim için. Bugün bu gururu bize yaşatan, Vakfımızın Öğrencilerinden, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Sevindi oldu.
Saygıdeğer ANTÇEV Ailem,
Mezuniyet gününde Ankara'da yapılacak olan bir eğitime katılacağım için aranızda bulunamayacağım. Bu yüzden sizlerden özür dileyerek mezuniyet için hazırladığım yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.
''1800’lü yılların ünlü İngiliz yazarı George Eliot der ki; “Hiçbir zaman gökten gül yağmaz, eğer daha çok gül istersek, daha çok fidan dikmemiz gerekir.”
Bugün mezun olan arkadaşlarımla, sizlerin dikmiş olduğu fidanların gülleri olarak, büyük bir gurur ve onurla karşınızdayız. Alacağımız diplomaların altında her ne kadar fiziki olarak görünmese de ANTÇEV’in imzası da yer almaktadır. Üniversite hayatımıza katmış olduğunuz maddi ve manevi tüm katkılar için şahsım ve mezun olan arkadaşlarım adına sizlere çok teşekkür ediyoruz.
2008-2015 yıllarını kapsayan 7 yıllık öğrenim sürecimde sizlerden öğrendiğim ve deneyimlediğim pek çok şey oldu. Bunlardan en önemlisi; sivil toplumun kapısını aralamış olmamdır. Vakfın bünyesinde yapmış olduğumuz çalışmalar BİREY olma yolunda; ‘Bana necilik Hastalığından’ kurtarıp yaşadığım çevreye daha duyarlı olmamı sağladı. Ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü’nün beş yıldızlı doktor tanımında yer alan ve bunları tıbbiye sıralarında öğrenemeyeceğim; karar veren, iletişim kuran, toplum lideri olan ve yöneten bir hekim modelini elde etmiş oldum. Sizlerden edindiklerim ile fakülte hayatım boyunca pek çok proje, pek çok çalıştay, fakültemi temsil ettiğim pek çok sempozyum ve genel kurullara katıldım. Şili, Santiago’da düzenlenen 100 den fazla ülkeden gelen tıp öğrencileri ile yaptığımız çalışmalarda gördüm ki; ‘Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.’ Ülkemi temsil ettiğim bu toplantıdan döndüğümde; ANTÇEV’i ve bana kattıklarını düşündüm…
İşte bu yüzden sivil toplumun kapısını araladığım bu yuvaya, ortak paydamız olan toplumsal faydayı sağlamak ve bunun için mücadele etmek üzere vakfın bir gönüllüsü olarak, sizlerin yanına katılacağım günü sabırsızlıkla beklemekteyim.
Bir kez daha yapmış olduğunuz katkılar için teşekkür ederiz. Hepinizin bizlere olan katkısı yadsınamaz lakin özel olarak, bizlerin gerçekten bir ablası olan, bizim kahrımızı çeken, zaman zaman onu kızdırsak da hep bizim iyiliğimizi düşünen Niber ablamıza çok teşekkür ederiz.
Yeniden görüşeceğimiz güne kadar hoşçakalın…'' Dr.Mesut Aslan
Azimle gelen bir başarının hikayesi…
Çok zor şartlar altında hayatta tutunmaya çalışan ama kimseden karşılıksız yardım kabul etmeyen onurlu bir genç, Burs aldığı kurumda gönüllü çalışmalar da aktif rol alarak ve Vakıf adına AB Projesi yapıp bu kapsamda yurt dışında ki çalışmalara katılmayı başaran.. Bu gün hala ihtiyaç duyulduğu her anda Vakfın işleri için koşturan... Bütün imkansızlıklara rağmen üniversiteyi okuyup, sonra pes etmeden sırasıyla Erasmus (İsrail), Yüksek Lisans (Polonya) ve son olarak doktora (Hollanda) eğitimini tamamlayan,
kendisini bilime adamış ve sorumluluklardan kaçmayan bir öğrenci.. Bu gün ise ANTÇEV Üyesi olan Yusuf ŞEN’ den bahsetmek istiyorum...
Üniversiteyi Antçev’in bursuyla Akdeniz Ünv. Ziraat Mühendisliğin de, Yüksek Lisans eğitimini, Polonya /Varşova Tarım Üniversitesi'nde, O yıllarda Yönetim Kurulu Başkanı olan Sayın Hülya BİLGİN ve 2. Başkanı Sayın Abdurezzak KEPEZ’in katkılarıyla tamamladı. Ardından Doktorayı, TÜBİTAK Bursuyla Hollanda da okuyup başarıyla bitirdi…
Hayatta yaptığınız veya yapmadığınız şeylerle diğer insanların hayatında birçok şeyi değiştirebileceğinizi asla unutmayın.
Çünkü Yusuf, zamanında o bir şeyler için ısrar etmeseydi biz şu an bu gururu yaşıyor olamazdık..
Okumak için verdiği mücadeleyi, bilen biri olarak, yaşadığım gururu ve sevinci anlatacak kelime bulamıyorum…
Evet, Vakıf olarak belki küçücük desteklerle yardımcı olabiliyoruz.
Ama Aydınlık bir gelecek için; devam etmesi zorunlu bir eğitim çabası olduğunun bilincindeyiz.
Kendi adıma, bu işin bir parçası olmaktan gurur duyduğumu belirtmek isterim…
Bizler, Türkiye’de eğitim hizmetinin, toplumda var olan eşitsizliklerden rant elde etme çabaları yerine kamusal, nitelikli, bilimsel, parasız, laik ve demokratik bir şekilde örgütlenmesini savunan Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı (ANTÇEV) Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturarak, sempozyum, toplantı ve konferanslar ve projeler düzenleyerek, Eğitimde sorgulayıcı ama aynı zamanda tamamlayıcı olarak üstlendiğimiz rolü hakkıyla yerine getirmekte olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim…
Ve Unutmayın.... “Biz Siz Olmadan Bir Kişi Eksiğiz”
Sevgi ve Saygılarımla,
Niber Avcu
İlker ÇİNBİLGEL, 1979 yılında Antalya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Antalya’da tamamladı. 1997 yılında girdiği Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü’nden 2001 yılında derece ile Biyolog olarak mezun oldu.
Lisans öğrenimi sırasında S. Demirel Üniversitesi eğitim burslarından (son yıl Asistan Öğrencilik Bursu şeklinde verilen) ve ANTÇEV Eğitim Bursu’ndan yararlanmıştır.
2002 yılında Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans programını kazandı ve aynı yıl içinde (06.08.2002) Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı.
2005 yılında Yüksek Lisans eğitimini tamamlayarak Doktora eğitimine başladı.
14 Ekim 2011 tarihinde Akseki Meslek Yüksekokulu, Ormancılık Bölümü, Avcılık ve Yaban Hayatı Programı’na Öğretim Görevlisi olarak atandı.
18 Ekim 2012 tarihinde Doktora eğitimini tamamladı.
Akseki Meslek Yüksekokulu’nun Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ne bağlanmasından sonra, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci almaya başlayan Ormancılık Bölümü, Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı’nın Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir.